Princ Harry porušil kráľovskú tradíciu

NETKY.SK • 13 September 2019, 16:11 • 2 min
Princ Harry porušil kráľovskú tradíciu

Veľká Británia je krajinou písaných aj nepísaných tradícií. Preto ich porušenie, aj keby bolo nezmyselné, vyvolá rozruch alebo aspoň typicky britsky pozdvihnuté obočie.

slovakia

left justify in out

Jednu z takýchto tradícií teraz porušil princ Harry, presne rok po tom, čo tak urobila jeho manželka.

 

Tridsaťpäťročný člen kráľovskej rodiny za sebou zavrel dvere od auta počas návštevy hier Invictus pre zranených hendikepovaných britských vojakov a veteránov. Tradíciu týchto hier Harry sám založil.

 

Až donedávna platilo, že členovia kráľovskej rodiny si proste dvere neotvárajú a robí to za nich personál. Pred rokom však túto tradíciu porušila Harryho žena vojvodkyňa Meghan. Teraz tradíciu porušil aj v poradí šiesty následník britského trónu a nezostalo to bez povšimnutia.

 

 

Splnila sa tak predpoveď mnohých expertov na etiketu, ktorí komentovali minuloročné zatvorenie dverí vojvodkyňou Meghan.

 

"Vojvodkyňa zo Sussexu, ktorá si sama zatvára dvere, je ďalším tichým signálom, že bude robiť veci vlastným spôsobom a pomôže zmeniť britskú monarchiu," uviedol vtedy popredný odborník na etiketu William Hanson.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies