Primátor Popradu Švagerko maximálne navýšenie svojho platu odmieta

NETKY.SK • 17 December 2015, 16:00 • 2 min
Primátor Popradu Švagerko maximálne navýšenie svojho platu odmieta

POPRAD – Popradský primátor Jozef Švagerko (KDH) odmieta navýšenie svojho platu o maximálnych možných 70 percent, ktoré mu schválili poslanci mestského zastupiteľstva v stredu 16. decembra, a tvrdí, že uznesenie nepodpíše.

slovakia

left justify in out

„Myslím si, že moja doterajšia práca počas jedného roka nie je ešte dôvodom na maximálnu odmenu sedemdesiat percent. Snažím sa robiť čo najlepšie a vážim si návrh poslancov, ale cítim, že mám čo vo fungovaní mesta vylepšovať,“ uviedol pre médiá popradský primátor. Navýšiť jeho plat na maximum navrhol viceprimátor Igor Wzoš (SDKÚ-DS).


Po novom by Švagerko od 1. februára 2016 zarábal 4 650 eur. Bolo by to približne o 600 eur viac, ako dostával jeho predchodca Anton Danko v posledný rok vo funkcii primátora, teda v roku 2014. Ten mal svoj plat navýšený o 53 percent. „Asi budem prvým primátorom, ktorý nepodpíše zvýšenie svojho platu. Požiadam poslancov, aby nešli na maximum. Paradoxne sa môže stať, že prelomia moje veto,“ povedal Švagerko. Hoci by súčasný primátor nepodpísal uznesenie, poslanci zastupiteľstva môžu podľa zákona uznesenie potvrdiť trojpätinovou väčšinou hlasov. Ak tak neurobia do dvoch mesiacov od schválenia, uznesenie stratí platnosť.


V tomto roku poberal popradský primátor plat približne 3 400 eur, ktorý mu pred rokom po nástupe do funkcie v decembri 2014 schválili poslanci. Zo zákona schválenú sumu 2 629 eur, teda trojnásobok priemernej mzdy na Slovensku, mu vtedy poslanci zvýšili o tridsať percent.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies