Leteckí záchranári pomáhali zranenému cyklistovi aj pri dopravnej nehode

NETKY.SK • 30 Jún 2019, 11:24 • 2 min
Leteckí záchranári pomáhali zranenému cyklistovi aj pri dopravnej nehode

ŽILINA - Leteckí záchranári zo Žiliny leteli v sobotu (29.6.) na Malinô Brdo na pomoc 16-ročnému cyklistovi, ktorý bol po páde z bicykla krátko v bezvedomí. TASR o tom informovala hovorkyňa Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby (VZZS) ATE Zuzana Hopjaková.

slovakia

left justify in out

"Na mieste sa nachádzali horskí záchranári, ktorí zranenému poskytli primárne ošetrenie. Spoločne ho na nosidlách previezli k vrtuľníku, ktorý pristál na najbližšom vhodnom mieste a pacienta preložili na palubu. S poranením hlavy a podozrením na poranenie krčnej chrbtice ho následne letecky transportovali do Ústrednej vojenskej nemocnice SNP v Ružomberku," uviedla Hopjaková.

obrazok

 

Doplnila, že krátko potom bola posádka opäť vyslaná do terénu k zrážke dvoch osobných áut, ktoré sa čelne zrazili pri obci Belá v okrese Žilina. "Záchranársky vrtuľník pristál priamo na ceste, ktorú vopred zabezpečili príslušníci polície. Leteckí záchranári si do starostlivosti prevzali 19-ročné dievča, ktoré po náraze utrpelo poranenie hrudníka, brucha s podozrením aj na vnútorné poranenie orgánov. Lekár jej poskytol neodkladné zdravotné ošetrenie a po preložení na palubu ju s vážnymi poraneniami letecky transportovali do Univerzitnej nemocnice v Martine. Ostatní zranení účastníci dopravnej nehody ostali v starostlivosti pozemných záchranárov," dodala hovorkyňa leteckých záchranárov.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies