Za ľudí spoluprácu s Pellegrinim odmieta, SaS je zatiaľ neutrálne

NETKY.SK • 10 Jún 2020, 14:55 • 2 min
Za ľudí spoluprácu s Pellegrinim odmieta, SaS je zatiaľ neutrálne

BRATISLAVA - Vládna strana Za ľudí určite nebude spolupracovať s novou stranou podpredsedu Národnej rady SR Petra Pellegriniho (Smer-SD), ktorej vznik dnes bývalý premiér avizoval. Po dnešnom rokovaní vlády to povedala podpredsedníčka strany Za ľudí Veronika Remišová. Šéf koaličnej strany Sloboda a Solidarita (SaS) Richard Sulík spoluprácu s Pellegriniho stranou nevylúčil.

slovakia

left justify in out

Tvrdé slová Remišovej na adresu Pellegriniho 
"Peter Pellegrini je dieťa Smeru-SD. Bol zrodený v Smere, vyrástol v Smere a učil sa v strane politickým manierom. To, že krajšie hovorí, ešte neznamená, že robí krajšiu politiku. Bol totiž pri všetkých problémových okamihoch v Smere, pri všetkých pochybných tendroch či kauzách a počas celého tohto obdobia sa zastával strany a jej predsedu Roberta Fica," uviedla Remišová.

 

img

 

Hovoriť o tom, že Pellegrini prechádza politickou očistou a zakladá niečo nové, je podľa jej slov úplne absurdné. "To, že sa v Smere nevedel presadiť, ilustruje nielen pomery v strane, ale aj samotné kariérne ambície Petra Pellegriniho," dodala vicepremiérka.

 

Sulík nechce meniť postoj predošlých vyjadrení SaS

Predsedu SaS Richarda Sulíka neprekvapilo, že Pellegrini v Smere-SD končí. Skôr ho prekvapilo, že do tejto strany vôbec vstúpil. Zopakoval, že strana SaS vylúčila spoluprácu so Smerom-SD, Slovenskou národnou stranou (SNS) a Kotlebovcami - Ľudovou stranou Naše Slovensko (ĽSNS). "Nevidíme dôvod nateraz tento postoj akokoľvek meniť," ozrejmil šéf liberálov. S Pellegriniho stranou tak prípadnú spoluprácu nevylúčil.

 

img


Pellegrini na dnešnej tlačovej konferencii vyhlásil, že sa vzdal funkcie podpredsedu Smeru - sociálnej demokracie (Smer-SD). Svoje rozhodnutie označil za jedno z najťažších v doterajšej politickej kariére. V najbližších dňoch podnikne kroky na svoj definitívny odchod zo strany. Ako povedal, nevie si už totiž predstaviť vedenie strany v tandeme s jej doterajším predsedom Robertom Ficom.

 

 

 


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies