Primátor Galanty Paška skončil v policajnej cele

NETKY.SK • 13 Máj 2015, 13:49 • 2 min
Primátor Galanty Paška skončil v policajnej cele

GALANTA – Primátor mesta Galanta skončil v policajnej cele. Dôvodom jeho zadržania sú údajné machinácie s eurofondami.

slovakia

left justify in out

Policajti z útvaru NAKA zadržali primátora Petra Pašku (nezávislý) za údajné machinácie vo verejnom obstarávaní. Potvrdil to aj šéf Národnej protikorupčnej jednotky Robert Krajmer. Pašku zadržali po tom, čo sa dostavil na policajný výsluch.

 

„Z poverenia pána primátora Petra Pašku by som chcela informovať, že ho dňa 12.05.2015 zadržala Národná kriminálna agentúra, aby ho vypočula v súvislosti s vyšetrovaním, ktoré začalo v lete minulého roka. Vyšetrovanie sa týka podozrení súvisiacich s verejnými obstarávaniami k projektu „Obnova južného krídla, juhovýchodnej veže a severnej veže Neogotického kaštieľa Galanta,“ napísala v oficiálnom vyhlásení zástupkyňa prednostu mesta Lucia Galambošová.

 

 

Podľa Galambošovej sa prípad týka bývalého primátora. „Hoci prípad spadá do pôsobenia predošlého primátora Ladislava Maťašovského, súčasný primátor je povinný spolupracovať s vyšetrovateľmi. Polícia tak isto v predmetnej veci vypočula ďalšie osoby. Keďže ide o verejnú záležitosť a prebiehajú procesné úkony okamžite, ako mu to vyšetrovanie umožní, primátor zorganizuje verejné zhromaždenie, na ktorom bude informovať médiá i občanov Galanty,“ dodala Galambošová.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies