Prieskum: V rebríčku počúvanosti stále dominuje Rádio Expres

NETKY.SK • 23 Máj 2014, 09:36 • 2 min
Prieskum: V rebríčku počúvanosti stále dominuje Rádio Expres

BRATISLAVA - Najpočúvanejším rádiom na Slovensku aj naďalej ostáva Rádio Expres.

slovakia

left justify in out

Vyplýva to z najnovšieho prieskumu spoločnosti Median SK, ktorý zrealizovala v poslednom kvartáli roku 2013 a prvom kvartáli tohto roku na vzorke 4381 respondentov. Celkovo monitorovala 50 rozhlasových staníc. Devätnásť percent respondentov v ňom deklarovalo, že v predchádzajúci deň počúvali práve toto rádio.
      

Na druhej priečke skončilo Rádio Slovensko so 17 percentami a tretie je Fun rádio s 12-percentným podielom. Štvrté miesto obsadili Jemné melódie (osem percent) a piata priečka patrí Rádiu Europa 2, ktoré počúvalo sedem percent respondentov. Šieste je Rádio Regina (šesť percent) a siedma priečka patrí Rádiu_FM (tri percentá). V parametri "počúval včera" predstavuje celková počúvanosť rádií 70 percent.
      

V parametri "počúval minulý týždeň" je celková počúvanosť rádií 92-percentná. Tu poradie rovnako otvára Rádio Expres (35 percent). Za ním skončilo Rádio Slovensko s 29 percentami a Fun rádio s 26 percentami. Na štvrtom mieste (19 percent) sú Jemné melódie a piatu priečku obsadilo Rádio Europa 2 (16 percent). Šieste miesto má Rádio Regina (13 percent) a siedme Rádio_FM (sedem percent).
      

Vo štvrtom kvartáli 2013 a prvom kvartáli 2014 dosiahlo z rozhlasových staníc na trhu najväčší podiel Rádio Expres (23 percent). Druhý najväčší malo Rádio Slovensko (19 percent) a na treťom mieste skončilo Fun rádio (14 percent). Štvrtý najväčší trhový podiel zaznamenali Rádio Európa 2 a Rádio Regina (osem percent). Nasledujú Jemné melódie (sedem percent) a Rádio Lumen (dve percentá). Ostatné rozhlasové stanice počúvalo v danom období spolu 18 percent respondentov.
      

TASR dnes informovala Linda Kleinertová zo spoločnosti Median SK.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies