Príbehy utečencov nás môžu zbaviť vlastného strachu

NETKY.SK • 18 Jún 2017, 17:40 • 2 min
Príbehy utečencov nás môžu zbaviť vlastného strachu

VATIKÁN - Pápež František dnes vyzval veriacich, aby utečencov nielen vítali, ale vzali si z ich príbehov aj osobné ponaučenie, ako potlačiť strach a "pokrivené ideológie".

slovakia

left justify in out

František vyjadril apel pri príležitosti Svetového dňa utečencov, ktorý na základe rezolúcie OSN pripadá na 20. júna. Pápež rozprával k veriacim z okna svojej pracovne s výhľadom na vatikánske Námestie svätého Petra a modlil sa za všetkých, ktorí prišli o život pri úteku pred vojnou a prenasledovaním. František povedal, že ich príbehy plné bolesti a nádeje sú vlastne príležitosťou na vzájomné spoznanie a pochopenie.

 

Vyhlásil: "Osobné stretnutia s utečencami môžu v skutočnosti rozptýliť strach a potlačiť pokrivené ideológie a stať sa cestou k rozvoju ľudstva." František počas svojich štyroch rokov v pápežskom úrade prejavuje hlbokú súdržnosť s utečencami a žiada, aby krajiny stavali mosty ústretovosti, nie múry.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies