Pri zničujúcich požiaroch v Texase už zhorelo takmer 500 domov

NETKY.SK • 6 September 2011, 14:28 • 2 min
Pri zničujúcich požiaroch v Texase už zhorelo takmer 500 domov

Pri zničujúcich požiaroch v Texase už zhorelo takmer 500 domov

slovakia

left justify in out

img

Americké úrady museli kvôli zničujúcim požiarom v Texase evakuovať najmenej 5000 ľudí v okrese Bastrop - približne 400 obyvateľov sa uchýlilo do núdzových prístreškov. Informovala dnes o tom agentúra AP.
      Plamene už zničili zhruba 10.000 hektárov a takmer 500 domov. Situáciu zhoršili vietor a sucho. V nedeľu v texaskom meste Gladewater zahynula 20-ročná žena s 18-mesačným dieťaťom, keď rýchlo postupujúci oheň zasiahol ich karaván.
      Do pondelka sa tento požiar podarilo uhasiť, ale niekoľko ďalších veľkých požiarov najmenej v štyroch texaských okresoch horelo naďalej.
      Texaský guvernér Rick Perry označil situáciu za vážnu a poskytol zdroje na záchranu života a majetku ľudí. Hasičom pomáhajú vrtuľníky na hasenie požiarov. Vietor však plamene rozdúchava vždy nanovo, uviedla agentúra DPA.
      Od nedele vypuklo v Texase vyše 60 požiarov. Tento americký štát prežíva najhoršiu sezónu požiarov od svojho vzniku, povedal hovorca lesnej správy.
      Od novembra zničili požiare v Texase celkovo 14.000 štvorcových kilometrov, čo veľkosťou zodpovedá rozlohe amerického štátu Connecticut.
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies