Apple vyvíja vlastný vyhľadávač

NETKY.SK • 28 Október 2020, 18:36 • 2 min
Apple vyvíja vlastný vyhľadávač

LONDÝN - Spoločnosť Apple čoraz viac pracuje na vytvorení vyhľadávacieho nástroja, ktorý by mohol konkurovať lídrovi v odbore, spoločnosti Google.

slovakia

left justify in out

Nový vyhľadávač

Apple vyvíja vlastný vyhľadávací nástroj - konkurenta spoločnosti Google. Informuje o tom denník Financial Times.

 

Podľa denníka spoločnosť čoraz častejšie zverejňuje voľne pracovné miesta pre profesionálov, ktorí môžu "definovať a implementovať architektúru prielomovej vyhľadávacej technológie Apple".

 

img

 

Odborníci v tejto oblasti navyše poznamenávajú, že nástroj Applebot, ktorý zhromažďuje informácie na vylepšenie vyhľadávania na zariadeniach Apple, zvýšil svoju aktivitu.

 

Denník tiež poznamenáva, že Apple má dostatok zdrojov na to, aby konkuroval spoločnosti Google. Pred dva a pol rokom sa im podarilo odlákať z Google jedného z najlepších odborníkov na vyhľadávacie nástroje, Johna Giannandrea. V Apple sa venuje strojovému učeniu a umelej inteligencii.

 

Súvisiaci článok: iPhone 12 Apple nepredstavil: Apple Event priniesol ale iné novinky

 

Najnovšia verzia operačného systému iOS 14 umožňuje vyhľadávať informácie na internete nie cez Google, ale pomocou vyhľadávacieho systému Apple Spotlight.

 

Výrobca iPhone si môže dovoliť aj dlhodobú investíciu, pretože sa predpokladá, že spoločnosť tento rok dosiahne zisk 55 miliárd dolárov.

 

Boj proti monopolom internetových gigantov

Google je vyhľadávačom zariadení Apple už viac ako desať rokov. V októbri americké ministerstvo spravodlivosti podalo žalobu na spoločnosť Google, obviňovalo internetového giganta z monopolu.

 

Rezort je presvedčený, že Google vykonáva protisúťažnú politiku, aby si udržalo vedúce postavenie vo vyhľadávačoch a reklame.

 

img

 

Ministerstvo obvinilo spoločnosť z vyjednávania s veľkými partnermi ako Apple a z obmedzovania hospodárskej súťaže prostredníctvom exkluzívnych zmlúv.

 

Budovanie vlastného vyhľadávacieho nástroja by spoločnosti Apple mohlo pomôcť, ak regulačné orgány zablokujú jej partnerstvo s Googlom, uviedla Financial Times.

 

Mohlo by vás zaujímať: Smartfóny Apple môžu získať funkcie mobilných platobných terminálov



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ann M
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies