Pri výbuchu v uhoľnej bani v Indonézii zahynulo desať baníkov

NETKY.SK • 9 December 2022, 15:09 • 2 min
Pri výbuchu v uhoľnej bani v Indonézii zahynulo desať baníkov

JAKARTA - Desať baníkov prišlo o život pri výbuchu v indonézskej uhoľnej bani, v dôsledku ktorého sa zrútila časť banských chodieb. V piatok o tom informovali tamojšie záchranné zložky, píše agentúra AFP.

slovakia

left justify in out

Uhoľná baňa, v ktorej sa explózia odohrala, sa nachádza v indonézskej provincii Západná Sumatra. Výbuch a následne zrútenie banských chodieb zrejme spôsobil nahromadený metán, uviedol hovorca záchranných zložiek. Dodal, že zatiaľ sa podarilo nájsť desať mŕtvych tiel, zatiaľ čo štyri osoby nehodu prežili. Agentúra AFP pripomína, že banské nešťastia sú v krajinách juhovýchodnej Ázie pomerne bežným javom. Dochádza k nim najmä v opustených baniach, ktoré nemajú potrebné oprávnenie – ľudia tam hľadajú zvyšky rúd, ktoré tam zostali po skončení oficiálnych banských prác, pričom nemajú dostatočné bezpečnostné vybavenie. Baňa, v ktorej v piatok došlo k výbuchu, však mala povolenie na prevádzku. V septembri prišlo na ostrove Borneo o život sedem osôb, keď zosun pôdy zavalil tamojšiu baňu. V apríli sa podobná situácia stala aj v provincii Severná Sumatra – zosun pôdy zasiahol nelegálnu zlatú baňu, pričom zahynulo 12 baníkov. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies