Ako zariadiť malú predsieň tak, aby v nej nič dôležité nechýbalo?

NETKY.SK • 1 August 2019, 17:00 • 2 min
Ako zariadiť malú predsieň tak, aby v nej nič dôležité nechýbalo?

Aj keď v predsieni netrávite veľa času, jej zariaďovanie netreba podceňovať. Prečítajte si tipy na vytvorenie funkčnej a zároveň dizajnovo atraktívnej predsiene.

slovakia

left justify in out

Šikovne zariadená predsieň môže veľmi uľahčiť každodenné fungovanie. Najmä pri rannom zhone do práce, keď sa snažíte nájsť kľúče alebo dáždnik. Často ide o malý priestor, preto veľmi dobre zvážte, čo všetko do nej umiestnite.

           

Správny nábytok je základ

V žiadnej predsieni by nemala chýbať skrinka na topánky. Botník by mal byť najmä dobre vetrateľný a dostatočne hlboký (odporúča sa 40 cm). Ak bojujete s nedostatkom priestoru, potom vám určite príde vhod vysoký vyklápací botník. Niektoré ponúkajú úložný priestor, do ktorého môžete skryť rôzne drobnosti ako obuvák či krémy na topánky.

 

Kam s kabátmi, bundami a čiapkami? Neodporúčame veľké šatníkové skrine, ktoré zaberú veľa priestoru a v stiesnenom priestore môžu pôsobiť ťažkopádne. Do malej predsiene sa výborne hodí vešiaková stena. Siahnuť môžete aj po stojanových vešiakoch, ktoré sa dajú kúpiť aj so zabudovaným stolíkom. Získate tak praktický priestor navyše.

 

img

 

Málokto odíde z domu bez toho, aby sa pozrel ako vyzerá. Zrkadlo je preto neodmysliteľnou súčasťou každej predsiene. Vybrať si môžete z rôznych štýlov. Dôležité je, aby bolo dostatočne veľké a videli ste v ňom celú postavu. Zrkadlo môžete kúpiť ako súčasť dverí na skrini alebo samostatne.

 

Ďalšou možnosťou ako šikovne zariadiť malý priestor sú predsieňové zostavy, ktoré spájajú botník, vešiaky, zrkadlo a niekedy aj police a skrinky v jednom celku.

 

V predsieni by nemalo chýbať miesto na sedenie. Lavice na sedenie oceníte pri obúvaní nielen vy, ale aj vaša návšteva. Výhodou je, že pod nimi vzniká úložný priestor napríklad na topánky.

 

img

 

Nezabúdajte na doplnky

So správnymi doplnkami budete mať vo veciach vždy poriadok. A o to viac času ušetríte pri odchode z domu. Výborným pomocníkom je tabuľa na písanie, na ktorú si môžete zapisovať dôležité odkazy, a tak už nikdy na nič nezabudnúť.

 

Nástenné hodiny umiestnené v chodbe zase potešia všetkých večne meškajúcich obyvateľov domácnosti.

 

Nezabudnite si zaobstarať aj stojan na dáždnik, vďaka ktorému budete mať dáždnik vždy po ruke. Vhodným doplnkom sú aj háčiky na stenu, kam môžete zavesiť napríklad kľúče. Najmä počas daždivých dní výborne poslúži rohožka. Vďaka nej si nebudete nečistoty roznášať po celej predsieni.

 

img

 

A čo osvetlenie?

Správny výber svietidiel je tiež dôležitý. Do predsiene je ideálne umiestniť centrálne svietidlo, ktoré rozžiari celú miestnosť. Vhodnou voľbou je takisto bodové osvetlenie alebo svetlo s pohybovým čidlom, ktoré sa pri vstupe do miestnosti automaticky rozsvieti. Oceníte to najmä pri nočných príchodoch domov, kedy už nebudete musieť v tme hľadať vypínač.

 

Aj dizajn je dôležitý

Predsieň je vstupnou bránou do domácnosti. Preto by mala pôsobiť atraktívnym dojmom. Keďže ide o malý priestor, odporúčame zariadiť ju vo svetlých farbách. Napríklad biela farba vnesie do chodby moderný škandinávsky nádych a priestor opticky zväčší. Chodbu môžete skrášliť aj menšími obrazmi alebo fotografiami v peknom ráme.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristian Kubis
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies