Ceny obedov za posledných 12 mesiacov regionálne stúpli skoro o 44%

NETKY.SK • 24 Apríl 2023, 17:00 • 2 min
Ceny obedov za posledných 12 mesiacov regionálne stúpli skoro o 44%

BRATISLAVA - Priemerné úhrady za obedy vo všetkých regiónoch SR štvrtý mesiac za sebou dosahujú osem eur. Zároveň ich medziročné porovnanie ukazuje, že za posledných 12 mesiacov stúpli regionálne takmer o 44 %. Do týchto platieb stravovacou kartou sú zarátané vždy celé útraty za jedlo, občerstvenie alebo kávu.

slovakia

left justify in out

V pondelok o tom informovala spoločnosť Edenred na základe ich prieskumu TRC index za tento marec. Uviedla, že k najväčšiemu medziročnému nárastu cien obedov, skoro o 44 %, došlo v Trenčianskom kraji. V tomto marci tam priemerné platby dosiahli 7,90 eura, kým v minulom marci sa pohybovali na úrovni 5,50 eura.

 

Takmer o tretinu (29,3 %) stúpli ceny obedov medziročne v Prešovskom kraji, a to na 8,28 eura zo 6,40 eura. Skoro o pätinu viac (19 %) si priplácajú stravníci v Banskobystrickom kraji, kde priemerné ceny vzrástli na aktuálnych 8,06 eura zo 6,77 eura, vyčíslila firma. Doplnila, že nominálne najvyššie sumy za obedy sa v tomto marci platili v Košickom kraji, kde priemerný účet dosiahol 8,51 eura. Medziročne tam ide o nárast na 17,2 %.

 

O 15 % stúpli ceny obedov za posledný rok v Nitrianskom kraji a o deväť percent v Bratislavskom. Účty vyššie o 8,5 % platia stravníci v Žilinskom a o 5,8 % v Trnavskom kraji, vyplynulo z dopytovania. Na základe získaných údajov zároveň nominálne, o 2,40 eura medziročne, stúpli ceny najviac v Trenčianskom kraji. Nasledujú Prešovský (viac o 1,90 eura) a Banskobystrický kraj (o 1,30 eura viac).



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies