Pri útoku Talibanu zahynulo v Pakistane najmenej šesť policajtov

NETKY.SK • 18 Október 2017, 09:26 • 2 min
Pri útoku Talibanu zahynulo v Pakistane najmenej šesť policajtov

ISLAMABAD - Šesť pakistanských policajtov zahynulo dnes pri útoku samovražedného atentátnika z militantného hnutia Taliban, ku ktorému došlo v západopakistanskom meste Kvéta.

slovakia

left justify in out

Predstaviteľ miestnej polície uviedol, že samovražedný útok v Kvéte, hlavnom meste provincie Balúčistán, si okrem mŕtvych vyžiadal aj 22 zranených vrátane civilistov, pričom niektorí zo zranených sú v kritickom stave.

 

K zodpovednosti za útok sa prihlásila pakistanská odnož Talibanu. "Urobili to naši mudžahedíni," uviedol hovorca pakistanského Talibanu Mohammad Chorásání.

 

Balúčistán, ktorý je najväčšou a najnestabilnejšou pakistanskou provinciou ležiacou v blízkosti hraníc s Afganistanom a Iránom, je operačným priestorom viacerých džihádistických skupín vrátane Talibanu a al-Káidy.

 

Okrem nich tam pôsobia militanti z radov etnických Balúčov, ktorých cieľom je vytvoriť v tejto časti Pakistanu autonómnu alebo nezávislú oblasť.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies