R. Huliak ministrom nebude, SNS nominovala na post šéfa envirorezortu T. Tarabu

NETKY.SK • 24 Október 2023, 19:30 • 2 min
R. Huliak ministrom nebude, SNS nominovala na post šéfa envirorezortu T. Tarabu

BRATISLAVA - Slovenská národná strana (SNS) nominovala na post ministra životného prostredia Tomáša Tarabu. Ten v septembrových parlamentných voľbách kandidoval ako nezávislý na kandidátke národniarov pod číslom päť.

slovakia

left justify in out

Na post šéfa envirorezortu bol najprv nominovaný starosta Očovej Rudolf Huliak, prezidentka Zuzana Čaputová však jeho nomináciu odmietla.

 

Mediálny lynč voči Huliakovi

 

SNS zatiaľ neuviedla, kto bude novým ministrom cestovného ruchu a športu. Nový rezort by mal byť zriadený v januári budúceho roka a štátnym tajomníkom pre šport by mal byť Ján Krišanda.

Huliak na utorkovej tlačovej besede po oznámení stiahnutia jeho nominácie uviedol, že bude pôsobiť ako poslanec Národnej rady SR. Zároveň je nominovaný na predsedu parlamentného výboru pre pôdohospodárstvo a životné prostredie.

 

„To, že prezidentka neprikladala dôraz na vôľu ľudu, vôbec ju nezaujímalo, akým spôsobom boli demokratické voľby zo strany občana vyhodnotené, je už na zvážení každého jedného, kto vidí, aký mediálny lynč sa voči mojej osobe strhol,“ uviedol Huliak.

SNS cíti zodpovednosť

 

Predseda SNS Andrej Danko uviedol, že kroky hlavy štátu nevymenovať Huliaka do čela enviroreztu neznamenajú, že raz ministrom nebude. Tvrdí, že urobí všetko pre to, aby sa Huliak „dotkol výkonu“.

Taraba uviedol, že SNS cíti zodpovednosť za vznik novej vlády a za to, aby vo štvrtok mohol budúci premiér Robert Fico (Smer-SD) odcestovať na summit. Ubezpečil, že bude zastávať post ministra envirorezortu odborne, hrdo a slušne.

 

Financovanie ochrany prírody

 

Zároveň povedal, že ak bude problém aj s jeho nomináciou, pôjde len o snahu zabrániť vzniku pronárodnej vlády. Taktiež sa vyjadril aj k mimovládnym organizáciám.

„Nikto tu nie je proti mimovládkam v zmysle, aby pomáhali pri ochrane prírody, sme proti tomu, aby finančné zdroje nešli primárne do ochrany prírody, ale išli na akékoľvek iné obslužné činnosti, ktoré s ochranou prírody v takej miere nesúvisia,“ uviedol Taraba.

 

Zálohovanie fliaš je zlodejina

 

Jednou z hlavných tém je podľa neho problém neodkanalizovaných obcí. Nový nominant na ministra životného prostredia v minulosti hovoril, že zálohovanie PET fliaš je jednou z najväčších zlodejín.

„Táto spoločnosť má právo určovať, ktoré firmy dostanú kód na to, aby mohli ich fľašky byť zálohované. Firma, ktorá mala zálohovať v skutočnosti dáva povolenky slovenským firmám, či môžu, alebo nemôžu niečo predávať na slovenskom trhu,“ uviedol. Dodal, že je za recykláciu fliaš, avšak túto tému určite „otvoria“.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: SITA, Foto: SITA / Milan Illík
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies