Pri útoku na mešitu zahynul jeden človek, dvaja ľudia utrpeli zranenia

NETKY.SK • 10 Máj 2018, 18:40 • 2 min
Pri útoku na mešitu zahynul jeden človek, dvaja ľudia utrpeli zranenia

JOHANNESBURG - Jeden človek prišiel vo štvrtok o život a dvaja utrpeli vážne zranenia pri útoku maskovaných ozbrojencov na mešitu na východe Juhoafrickej republiky (JAR). Informovala o tom agentúra DPA s odvolaním sa na miestnych záchranárov.

slovakia

left justify in out

K útoku, ktorého motív nebol bezprostredne známy, došlo v meste Verulam v provincii KwaZulu-Natal. Trojica mužov ozbrojených nožmi a strelnými zbraňami vtrhla do mešity krátko po skončení poludňajších modlitieb.

 

Trom ľuďom spôsobili vážne zranenia a mešitu podpálili. Z miesta činu ušli na aute bez poznávacej značky. Podľa správ záchranárov útočníci podrezali trom ľuďom hrdlo. Jedna z obetí zomrela počas prevozu, zvyšné dve ležia v kritickom stave v nemocnici.

 

Polícia začala udalosť vyšetrovať ako pokus o trojnásobnú vraždu a podpaľačstvo. Podobné útoky na mešity nie sú v JAR obvyklé, píše agentúra AP.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies