Pri útoku aš-Šabábu na kasárne zahynuli desiatky ľudí

NETKY.SK • 3 September 2017, 12:21 • 2 min
Pri útoku aš-Šabábu na kasárne zahynuli desiatky ľudí

MOGADIŠO - Najmenej 11 somálskych vojakov zahynulo pri útoku militantov z islamistickej skupiny aš-Šabáb na kasárne somálskej armády, ku ktorému došlo dnes na juhu Somálska.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom agentúra DPA.

 

Útok na kasárne v obci Buula-Gaduud, neďaleko od prístavného mesta Kismayo, sa začal dnes ráno, keď sa pred vstupom do objektu odpálil samovražedný atentátnik. Do komplexu kasární následne vtrhli po zuby ozbrojení militanti, uviedol regionálny minister pre vnútornú bezpečnosť Abdirashid Janan.

 

Pri útoku podľa somálskych vládnych zdrojov zahynuli aj desiatky militantov.

 

"Vládni vojaci útoku odolali a v okolí (kasární) stále prebiehajú boje," dodal Janan.

 

K zodpovednosti za útok sa prihlásila skupina aš-Šabáb, ktorá prostredníctvom spriaznenej rozhlasovej stanice Andalus uviedla, že jej bojovníci zabili viac ako 26 somálskych vojakov a zmocnili sa viacerých kusov vojenskej techniky a zbraní.

 

Cieľom militantov z aš-Šabábu, ktorý je napojený na teroristickú sieť al-Káida, je založiť na juhu Somálska islamský štát.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies