Nezaváhali ani minútu! Dvanásť silákov pomôže sestričkám na covidovom oddelení v Bojniciach

NETKY.SK • 4 December 2021, 17:41 • 2 min
Nezaváhali ani minútu! Dvanásť silákov pomôže sestričkám na covidovom oddelení v Bojniciach

BOJNICE – Zdravotné sestry na covidových oddeleniach sa často trápia s polohovaním obéznych pacientov.

slovakia

left justify in out

Bojnická nemocnica je plná covidových pacientov, zároveň sa však trápi nedostatkom zdravotníckeho personálu. Sestričky z covidového ARA vo výzve požiadali o pomoc silných chlapov, ktorí by im pomohli polohovať pacientov napojených na pľúcnu ventiláciu.

 

Neraz však ide o obéznych a ťažkých ľudí, s ktorými sa musia trápiť práve už aj tak vyčerpané zdravotné sestry. Oddelenie, kde končia pacienti vo veľmi vážnom stave, praská vo švíkoch už niekoľko dní a zdravotnícky personál tak prichádza o sily. Informoval o tom portál noviny.sk. 

 

"Zverejnili sme výzvu, že hľadáme dobrovoľníkov na namáhavú fyzickú prácu na infekčnom covidovom oddelení," uviedol riaditeľ nemocnice v Bojniciach Peter Glatz. Netrvalo dlho a na dobrovoľnícku prácu sa im prihlásilo až 12 silných chlapov, ktorí boli takmer okamžite k dispozícii a ráno sa hlásili do služby.

 

"Ľudia by mali byť empatickí, ochotní pomôcť a nebáť sa toho rizika," uviedol pre televíziu JOJ dobrovoľník Jozef Blaho. Nemocnice naprieč celým Slovenskom bojujú s obrovským náporom covidových pacientov.

 

Čo je však horšie, pre obmedzené personálne kapacity si na oddeleniach už musia vyberať, koho napoja na pľúcnu ventiláciu. Ako priblížil Glatz, na umelých pľúcnych ventiláciách sú len neočkovaní, často obézni ľudia, takže práca s nimi je fyzicky veľmi náročná. 

 

Pomôcť zdravotným sestrám sa rozhodli napríklad aj dvaja mladí futbalisti, ktorí budú pomáhať pacientov polohovať a aspoň takýmto spôsobom odľahčia už aj tak ťažko skúšaný personál

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies