Pri útokoch v Iraku zahynulo najmenej 23 ľudí

NETKY.SK • 24 November 2013, 11:09 • 2 min
Pri útokoch v Iraku zahynulo najmenej 23 ľudí

BAGDAD - Podľa misie OSN v Iraku od januára do októbra tohto roku prišlo o život takmer 7000 civilistov a zranených ich bolo najmenej 16 000.

slovakia

left justify in out

Najmenej 23 ľudí zahynulo a ďalších 95 utrpelo zranenia pri viacerých násilnostiach, ku ktorým došlo v sobotu v Iraku vrátane mohutného výbuchu bomby na severe krajiny. Informovala o tom agentúra Sinchua.

Až 12 ľudí zomrelo a 72 utrpelo zranenia, keď sa neďaleko šiitskej mešity v meste Tuz Churmato - približne 170 kilometrov severne od metropoly Bagdadu - odpálil samovražedný atentátnik v aute a zároveň vybuchla nálož umiestnená pri ceste.

Jeden policajt a dvaja civilisti zahynuli pri výbuchu nálože umiestnenej neďaleko policajného kontrolného stanovišťa v meste Tal Afár, približne 420 kilometrov severozápadne od Bagdadu. Ďalších dvoch policajti a 18 civilistov výbuch zranil.

Podľa misie OSN v Iraku od januára do októbra tohto roku prišlo o život takmer 7000 civilistov a zranených ich bolo najmenej 16 000.

Iracká vláda z nárastu násilností obviňuje teroristickú sieť al-Káida, ktorej cieľom je destabilizovať šiitmi vedenú vládu a vyvolať v krajine náboženský konflikt.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies