Výbuch v ruskej bani zabil 52 ľudí!

NETKY.SK • 26 November 2021, 09:06 • 2 min
Výbuch v ruskej bani zabil 52 ľudí!

MOSKVA - Medzi obeťami nešťastia, ktoré sa stalo vo štvrtok ráno v uhoľnej bani v Kemerovskej oblasti na ruskej Sibíri, sú aj záchranári.

slovakia

left justify in out

Ruské úrady v piatok potvrdili, že o život prišlo celkovo 52 ľudíGuvernér Kemerovskej oblasti Sergej Civiľov prostredníctvom aplikácie Telegram spresnil, že medzi mŕtvymi je 46 baníkov a 6 záchranárov. Dodal, že ďalších 38 baníkov a 11 záchranárov je hospitalizovaných, väčšinou v dôsledku nadýchania sa toxických plynov.

 

img

 

Podľa Civiľova išlo pravdepodobne o výbuch metánu. "Presnú príčinu určí výbor," povedal. Podozrením z porušenia bezpečnostných pravidiel s následkom smrti sa zaoberá oblastná správa Vyšetrovacieho výboru Ruskej federácie (takzvaného Sledkomu), ktorej príslušníci už zadržali prevádzkara bane a 2 ďalších vysoko postavených zamestnancovPodľa ruského ministerstva pre výnimočné situácie z bane Listviažnaja zachránili celkovo 239 ľudí.

 

K téme: Explózia v ruskej bani si vyžiadala niekoľko mŕtvych. Pod zemou uviazli desiatky baníkov

 

Pátracie a záchranné operácie prerušili po tom, ako záchranári v epicentre výbuchu a požiaru zistili vysokú koncentráciu metánu a oxidu uhoľnatého. Pokračovať budú až po odstránení rizika ďalšieho výbuchu, priblížil Civiľov. V tejto súvislosti ruské úrady plánujú vykopať počas nasledujúcich 3 dní ďalšiu šachtu, ktorá podľa Civiľova zabráni vzniku požiarov. V bani Listviažnaja došlo k havárii aj 24. januára 1981, keď pri výbuchu metánu v štôlni zahynulo 5 osôb, ako aj 28. októbra 2004, keď si výbuch zmesi metánu a vzduchu vyžiadal životy 13 ľudí.

 

img

 

Možno vás zaujme: AKTUALIZÁCIA: Slovenskí politici reagujú na haváriu autobusu v Bulharsku. Cestujúci povedal, čo sa stalo

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies