Pri ukrajinskej hranici s Rumunskom našli ďalšie úlomky dronu

NETKY.SK • 10 September 2023, 10:00 • 2 min
Pri ukrajinskej hranici s Rumunskom našli ďalšie úlomky dronu

BUKUREŠŤ – Rumunskí vojaci našli v sobotu na území krajiny pri hranici s Ukrajinou úlomky dronu podobného tým, aké používa ruská armáda. Oznámilo to ministerstvo obrany v Bukurešti, informuje agentúra TASR podľa agentúry AFP.

slovakia

left justify in out

Príslušníci námorných síl prehľadávali oblasť dediny Plauru v župe Tulcea na základe informácií o možných úlomkoch dronov, ktoré dostali od miestnych úradov. V tejto oblasti už tento týždeň našli ďalšie trosky dronu, a to niekoľko kilometrov od sobotňajšieho nálezu. "Pri pátraní objavili časti dronu podobné tým, aké používa ruská armáda," uviedlo rumunské ministerstvo obrany. Nájdené úlomky podrobia analýze a prehľadávanie oblasti bude pokračovať.

 

 

Stoltenberg vo štvrtok uviedol, že nič nenaznačuje, že by Rusko úmyselne útočilo na Rumunsko, ktoré je členom Severoatlantickej aliancie.


Stredajšie odhalenie prvého nálezu možných trosiek dronu prišlo po tom, ako Rumunsko opakovane odmietlo tvrdenia Kyjeva, že ruské drony iránskej výroby v nedeľu v noci spadli a vybuchli na rumunskom území.

Rumunsko v piatok oznámilo, že posilní zabezpečenie vzdušného priestoru a ochranu obyvateľstva v blízkosti Ukrajiny. Rusko v poslednom čase opakovane útočilo na dunajské prístavy a infraštruktúru na ukrajinskej strane hranice.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: Teraz / TASR Foto: TASR / AP (ilustračná foto)
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies