Sandbergová oznámila odchod zo spoločnosti Meta

NETKY.SK • 2 Jún 2022, 12:38 • 2 min
Sandbergová oznámila odchod zo spoločnosti Meta

SAN FRANCISCO – Sheryl Sandbergová, prevádzková riaditeľka americkej spoločnosti Meta, v stredu oznámila, že po 14 rokoch odchádza z tejto spoločnosti. TASR správu prevzala vo štvrtok z webovej stránky stanice BBC.

slovakia

left justify in out

Sandbergová (52) svoj odchod oznámila na sociálnej sieti Facebook, ktorú spoločnosť Meta vlastní. Odísť plánuje na jeseň tohto roka a podľa svojich vyjadrení sa chce v budúcnosti sústreďovať na svoju nadáciu a prácu v oblasti filantropie. „Keď som túto prácu v roku 2008 prijala, bola som presvedčená, že je to úloha na päť rokov,“ napísala. „O 14 rokov neskôr nadišiel pre mňa čas napísať ďalšiu kapitolu svojho života,“ dodala.

 

img

 

Sandbergová pred príchodom do spoločnosti Facebook pracovala pre Google. Jej manžel Dave Goldberg v roku 2015 nečakane zomrel a v lete sa Sandbergová plánuje opäť vydať. Bude to už jej tretie manželstvo. Pozíciu prevádzkového riaditeľa od nej na jeseň prevezme Javier Olivan, ktorý je v súčasnosti hlavným riaditeľom pre rast spoločnosti, píše BBC.

 

img

 

Generálny riaditeľ spoločnosti Meta Mark Zuckerberg povedal, že Sandbergovej odchod znamená „koniec jednej éry“. „Sheryl vytvorila našu oblasť reklamy, najímala skvelých ľudí, upevňovala našu kultúru riadenia a naučila ma, ako riadiť spoločnosť,“ dodal. „Vytvorila príležitosti pre milióny ľudí na celom svete a zaslúži si uznanie za to všetko, čo dnes Meta predstavuje,“ napísal.

 

Možno vás zaujme: Macron zablahoželal Alžbete II. k výročiu. Johnson a Welby vyjadrili úctu



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies