Continental zosilní svoju reštrukturalizáciu

NETKY.SK • 1 September 2020, 20:38 • 2 min
Continental zosilní svoju reštrukturalizáciu

Continental rozšíri už existujúci program reštrukturalizácie. Ovplyvniť to má 30-tisíc miest.

slovakia

left justify in out

Berlín - Nemecký výrobca autokomponentov Continental rozšíri program reštrukturalizácie, ktorý sa začal v roku 2019. Ovplyvní to aj dve tretiny pracovných miest v domovskom Nemecku.

 

Práve pre vypuknutie pandémie COVID-19 už plány nestačia. Dopyt po autách na celom svete totiž klesá, rovnako aj produkcia, zhoršila sa aj celosvetová ekonomická situácia.

 

Zmena

Continental chcel reštrukturalizáciou ušetriť od roku 2023 približne 500 miliónov eur ročne. Predpokladal, že program sa dotkne maximálne 20-tisíc pracovných miest.

 

 

Úspory

Rozšírenie bude znamenať plánované úspory viac než 1 miliardu eur za rok, preto by sa to malo dotknúť 30-tisíc pozícií, vrátane 13-tisíc nemeckých. "Celý automobilový priemysel čelí v súčasnosti obrovským problémom. Za posledných 70 rokov väčšiu krízu nezaznamenal," netajil generálny riaditeľ spoločnosti Elmar Degenhart.

 

 

Podľa Continentalu by sa predkrízová produkcia áut vráti až po roku 2025. Continental má časť svojej výroby umiestnenú aj vo Zvolene, Púchove, Dolných Vesteniciach a Partizánskom. Tieto závody spolu k 1. 9. ponúkajú 12 neobsadených pracovných pozícií. Len v Púchove v marci pracovalo takmer 5000 zamestnancov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michal redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies