Pri pobreží Mjanmarska sa potopil trajekt: Zahynulo približne 50 ľudí

NETKY.SK • 14 Marec 2015, 08:56 • 2 min
Pri pobreží Mjanmarska sa potopil trajekt: Zahynulo približne 50 ľudí

RANGÚN - Približne 50 ľudí prišlo o život po tom, ako sa pri pobreží Mjanmarska v noci nadnes kvôli zlému počasiu potopil trajekt. Miestni obyvatelia však tvrdia, že plavidlo bolo preplnené a obetí je zrejme viac, píše agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Trajekt s 209 osobami na palube, ktorý smeroval z mesta Taunggok do metropoly Jakchainského štátu Sittwe na západnom pobreží krajiny, sa v piatok v neskorých hodinách miestneho času dostal do vysokých vĺn, uviedli úrady.

 

"Dosiaľ sme objavili 20 tiel, ďalších 27 osôb je nezvestných. Záchranárske tímy po nich pátrajú," uviedol pre Reuters vysoko postavený činiteľ z rezortu dopravy. Zachránených bolo 167 ľudí, predpokladá sa, že nezvestní pasažieri sú už mŕtvi.

 

Obyvatelia mesta Taunggok tvrdia, že plavidlo štátnych služieb bolo preplnené neregistrovanými pasažiermi. Námorné nehody sú v Mjanmarsku časté, keďže mnoho obyvateľov využíva malé, preplnené a staré plavidlá.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies