Dobrá správa pre Slovákov žijúcich v zahraničí, od polnoci by sa mala obnoviť prevádzka letísk!

NETKY.SK • 23 December 2020, 15:59 • 2 min
Dobrá správa pre Slovákov žijúcich v zahraničí, od polnoci by sa mala obnoviť prevádzka letísk!

BRATISLAVA - Civilné lety z Veľkej Británie a Severného Írska by sa mali obnoviť po dnešnej polnoci.

slovakia

left justify in out

Minister dopravy a výstavby Andrej Doležal už o povolenie letov požiadal v stredu šéfa Dopravného úradu Pavla Hudáka.

 

"Stalo sa tak po vzore viacerých európskych krajín, ktoré obnovili letecké spojenie s týmito krajinami, ako aj po rozhovoroch s konzíliom odborníkov,“ informoval hovorca ministerstva dopravy Ivan Rudolf.

 

"Vzhľadom na prítomnosť novej infekčnejšej mutácie nového koronavírusu vo Veľkej Británii a Juhoafrickej republike sa od 0:00 hod. 21. decembra 2020 zavádza pre všetkých občanov prichádzajúcich z Veľkej Británie povinnosť karantény. Tá môže byť ukončená až po absolvovaní RT-PCR testu s negatívnym výsledkom, ktorý sa odoberá najskôr na 5. deň od pricestovania na územie SR," uvádza rezort dopravy na svojom Facebooku. 

 

 

Šéf rezortu dopravy v pondelok (21. decembra) ráno vyzval predsedu Dopravného úradu Pavla Hudáka, aby vzhľadom na výskyt novej mutácie koronavírusu v Anglicku s okamžitou platnosťou zastavil letecké spojenie s Veľkou Britániou a Severným Írskom. Ako v tom čase informoval, malo ísť o opatrenie predbežne platné na 72 hodín. 

 

Zákaz by tak mal platiť do dnešnej polnoci pre civilné lety. Výnimku dostala iba letecká nákladná doprava, lety na humanitárne účely či lety zdravotníckej záchrannej služby povolené príslušným orgánom.

 

Správu budeme aktualizovať. 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies