Pri pobreží Maroka sa utopilo asi 50 migrantov

NETKY.SK • 5 Júl 2017, 12:39 • 2 min
Pri pobreží Maroka sa utopilo asi 50 migrantov

MADRID - Pri pobreží Maroka sa pravdepodobne utopilo 50 migrantov, informovala podľa spravodajského portálu BBC španielska pobrežná stráž.

slovakia

left justify in out

Záchranári vytiahli z vody neďaleko ostrova Alborán po potopení gumového nafukovacieho člna len troch "vyčerpaných a dezorientovaných" mužov.

Hovorkyňa pobrežnej stráže uviedla, že ostatní sa zrejme utopili, no záchranári podľa nej ďalej pátrajú v okolí miesta, kde našli čln. Zachránení muži, ktorých hospitalizovali v Almeríi na juhu Španielska, sú vo veku 17 - 25 rokov a pochádzajú zo subsaharskej Afriky.

Ak sa potvrdí, že všetci nezvestní zahynuli, bude to najsmrteľnejšia nehoda člnu s migrantmi v tejto časti Stredozemného mora v roku 2017. Podľa Medzinárodnej organizácie pre migráciu (IMO) sa od začiatku roka do 25. júna dostalo cez Stredozemné more do Španielska 6 464 ľudí a ďalších 60 pri pokuse zahynulo.

 

Celkovo zatiaľ tento rok podľa IMO pri pokusoch dostať sa cez more do Európy zahynulo alebo sa stratilo minimálne 2 247 ľudí.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies