Pri nehodách vo francúzskych a talianskych Alpách zahynulo šesť horolezcov

NETKY.SK • 17 Február 2017, 08:16 • 2 min
Pri nehodách vo francúzskych a talianskych Alpách zahynulo šesť horolezcov

RÍM - Dovedna šesť horolezcov zahynulo dnes pri dvoch nehodách, ku ktorým došlo na území francúzskych a talianskych Álp. Informovali o tom tamojší záchranári.

slovakia

left justify in out

Nehody podľa nich zapríčinil prudký nárast teplôt v oblasti, v dôsledku ktorých sa ľad roztopil natoľko, že sa oddelil od skál.

 

Štyria horolezci prišli o život po tom, ako sa na nich pri výstupe po zamrznutom vodopáde zrútila časť ľadovej steny. K nehode došlo v talianskom meste Gressony-Saint-Jean v hornatej oblasti Valle d’Aosta ležiacej pri švajčiarskych hraniciach.

 

Piaty horolezec tento incident prežil zrejme preto, že v čase keď sa zamrznutý ľad z vodopádu uvoľnil, sa už nachádzal nad ním, uviedol šéf tamojšej horskej služby Adriano Favre.

 

K druhej nehode došlo neďaleko obce La Grave na území francúzskych Álp. Dvoch horolezcov tam zabil ľadový príkrov, ktorý sa na nich zrútil zo skalnej steny. Julien Michon z tamojšej horskej služby uviedol, že počasie v oblasti bolo dnes neobvykle teplé a slnečné. Telá oboch horolezcov previezli do obce Briancon.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Kalina
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies