Bývalý šéf SIS Vladimír Pčolinský zostáva vo väzbe

NETKY.SK • 25 August 2021, 17:08 • 2 min
Bývalý šéf SIS Vladimír Pčolinský zostáva vo väzbe

Vladimír Pčolinský ostáva aj naďalej vo väzbe. Súd dnes zamietol žiadosť o jeho prepustenie na slobodu.

slovakia

left justify in out

Bývalý riaditeľ Slovenskej informačnej služby (SIS) Vladimír Pčolinský zostáva vo väzbe. V stredu o tom rozhodol Najvyšší súd (NS) SR, keď zamietol sťažnosť obvineného voči uzneseniu Špecializovaného trestného súdu (ŠTS), pracovisko Banská Bystrica. 

 

,,Senát  na dnešnom neverejnom zasadnutí zamietol ako nedôvodnú sťažnosť obvineného Pčolinského proti uzneseniu Špecializovaného trestného súdu z 13. augusta, ktorým bola zamietnutá jeho žiadosť o prepustenie z väzby na slobodu,“ konkretizovala hovorkyňa Najvyššieho súdu SR Alexandra Važanová.

 

"Môžem potvrdiť, že dnes nám bolo oznámené emailom z NS SR, že zamietol našu sťažnosť, čiže klient zostáva vo väzbe. Dôvody sú kolúzna a preventívna väzba. Rozhodnutie nemáme, čiže bližšie odôvodnenie nepoznáme. Jediné, čo máme, je zápisnica z neverejného zasadnutia, kde je výrok uznesenia. Dávali sme aj záruky nahradzujúce väzbu, ale keďže bola zamietnutá, tak tomu nebolo vyhovené," uviedol pre TASR obhajca Ondrej Urban.

 

Vladimír Pčolinský je vo väzbe od 29. marca. Exriaditeľa tajnej služby obvinili z toho, že on a bývalý námestník SIS Boris Beňa mali prijať úplatok od podnikateľa a konkurzného právnika Zoroslava K. vo výške 40 000 eur. Okrem toho čelí od apríla aj ďalšiemu obvineniu v inej korupčnej trestnej veci.

 

Vyšetrovanie Vladimíra Pčolinského sa podľa medializovaných správ blíži ku koncu.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Martin Petras
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies