Výbuch autobusu vo Volgograde neprežilo 6 ľudí

NETKY.SK • 21 Október 2013, 14:20 • 2 min
Výbuch autobusu vo Volgograde neprežilo 6 ľudí

MOSKVA - Ruským Volgogradom v pondelok otriasol výbuch mestského autobusu, ktorý po sebe zanechal najmenej šesť mŕtvych a sedem zranených. Tlačovú agentúru AFP o tom telefonicky informovala hovorkyňa ruskej Federálnej bezpečnostnej služby (FSB).

slovakia

left justify in out

V čase výbuchu, ktorého príčina zatiaľ nie je známa, sa podľa nej v autobuse viezlo približne 40 ľudí. Hovorkyňa oblastnej pobočky ministerstva pre mimoriadne situácie medzitým AFP informovala až o 17 zranených. Podľa vyjadrení polície pre ruské médiá mohol výbuch spôsobiť únik plynu, ktorý sa v niektorých autobusoch využíva ako palivo. Nemenovaný zdroj citovaný agentúrou Interfax však uviedol, že podľa predbežných informácií mohlo byť vo vozidle umiestnené "neidentifikované výbušné zariadenie".

Bezpečnostná situácia na juhu Ruska vyvoláva obavy najmä v súvislosti s budúcoročnými olympijskými hrami v Soči, ktoré susedí s nepokojným severokaukazským regiónom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies