Testovať deti, aby mohli ísť von, je neprijateľné, odkazuje Veronika Remišová

NETKY.SK • 15 Január 2021, 17:09 • 2 min
Testovať deti, aby mohli ísť von, je neprijateľné, odkazuje Veronika Remišová

BRATISLAVA - Tento týždeň už tretí raz zasadá vláda, ale nekonalo sa ani zasadnutie krízového štábu ani pandemickej komisie.

slovakia

left justify in out

Vicepremiérka Veronika Remišová je zásadne proti testovaniu detí za účelom, aby mohli ísť do prírody. Na rokovaní vlády dnes podotkla, že deti sú mimo školských lavíc už viac ako tri mesiace, čo je problém ktorý treba riešiť. Dúfa, že počas zajtrajšieho mimoriadneho rokovania vlády sa vyriešia potrebné záležitosti aj konkrétne výsledky aj v súvislosti s návrhom premiéra Igora Matoviča na celoplošné antigénové testovanie.

 

Pokračujeme v rokovaní vlády k testovaniu a k opatreniam aj v sobotu. Testovať 10+ ročné deti, aby mohli ísť von, je veľmi zlý návrh, najmä keď už viac ako 2 mesiace sú doma a nemôžu chodiť ani do školy.

Uverejnil používateľ Veronika Remišová Piatok 15. januára 2021


Remišová po dnešnom rokovaní nebola spokojná s tým, že členovia vlády nedostali potrebné materiály tykájúce sa plošného testovania, ktoré boli vopred pripravené."Nemôžeme dostať materiály priamo až na rokovaní vlády, a je jedno, či sa jedná o pracovnú verziu, alebo o finálnu verziu," zdôraznila vicepremiérka s tým, že dokumenty v tak závažnej veci, ako je riešenie pandemickej situácie, musia byť pripravené dopredu. "Potom sa stane, že rokovanie vlády trvá 5 hodín a na konci rokovania nie sme dohodnutí a rokovanie musí pokračovať na druhý deň," objasnila Remišová.

 

Potrebné ja aj posilniť dostupné kapacity na testovanie. Podľa vicepremiérky ľudia potrebujú možnosť sa často testovať, aby mohli chodiť do zamestnania s istotou. Zamestnávateľov treba podporiť, aby mohli testovať svojich zamestnancov. "Nemôžeme dopustiť, aby kríza mala dosah na firmy a priemysel. Zatiaľ ľudia umierajú v nemocniciach na covid, ale nemôžeme dopustiť, aby začali umierať aj od hladu," hovorí Remišová.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miloš Cíbik

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona