Výroba lentiliek v Čechách končí po viac ako 110 rokoch, dôvod vás milo prekvapí

NETKY.SK • 13 Október 2020, 19:30 • 2 min
Výroba lentiliek v Čechách končí po viac ako 110 rokoch, dôvod vás milo prekvapí

PRAHA - Firma Nestlé ukončí po viac ako 110 rokoch výrobu lentiliek v Českej republike.

slovakia

left justify in out

Spoločnosť sa rozhodla ukončiť výrobu lentiliek v Čechách a výrobu presmerovať do nemeckého Hamburgu. Informoval o tom Radiožurnál Českého rozhlasu. Dôvodom je podľa Nestlé zmena receptúry a tiež snaha o ekologickú transformáciu obalov.

 

img

 

Menej cukru a viac čokolády

"Zjednocujeme receptúru medzi Lentilkami a Smarties, to znamená, že v lentilkách bude menej cukru a bude tam viac čokolády," povedal pre Radiožurnál riaditeľ pre korporátne záležitosti spoločnosti Vratislav Janda. Zároveň dodal, že k tejto zmene dospeli na základe spotrebiteľských testov.

 

Recyklované obaly 

Janda vysvetlil, že nové lentilky sa budú baliť do papierových obalov, čo je technologicky náročnejšie a možné opäť len v Hamburgu.

 

Verejnosť tiež riaditeľ upokojuje, že zmena miesta výroby by nemala ovplyvniť cenu výrobku na českom trhu. Lentilky v Českej republike vyrába od roku 1907 firma Sfinx, ktorá patrí koncernu Nestlé.

 

Janda dodal, že spoločnosť Nestlé sa dlhodobo snaží transformovať obaly tak, aby boli všetky do roku 2025 recyklovateľné alebo opätovne použiteľné. Pričom aktuálne dokáže Nestlé recyklovať alebo znova použiť 87 % obalov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies