HLAS podal podnet na Najvyšší kontrolný úrad vo veci machinácií na Slovenskom pozemkovom fonde

NETKY.SK • 16 Marec 2023, 11:53 • 2 min
HLAS podal podnet na Najvyšší kontrolný úrad vo veci machinácií na Slovenskom pozemkovom fonde

BRATISLAVA - Poslanec NR SR a člen predsedníctva strany HLAS Róbert Puci dnes podal na Najvyššom kontrolnom úrade podnet na vykonanie kontroly na Slovenskom pozemkovom fonde pre podozrenie z porušenie povinností pri správe majetku štátu. Puci má podozrenie z klientelizmu, rodinkárstva a protežovaní ľudí prepojených s OĽaNO.

slovakia

left justify in out

„Generálny riaditeľ, vyštudovaný katechét a bývalý poslanec OĽaNO Ján Marosz preukazuje mimoriadnu kreativitu pri najímaní skrachovaných politrukov OĽaNO, ktorí nedisponujú žiadnymi odbornosťami v oblasti pozemkového práva. Platí im dokonca výrazne vyššie mzdy ako samotným zamestnancom a odmieta dodať informácie poslaneckému prieskumu. Takéto papalášske správanie je nehorázne, preto som dnes podal podnet na Najvyšší kontrolný úrad, aby konanie vedenia SPF preveril,“ povedal Róbert Puci.


Ako informovali v posledných dňoch viaceré médiá, generálny riaditeľ zamestnáva na SPF desiatky dohodárov, ktorých mzdy by mali byť o polovicu vyššie oproti zamestnancom fondu. Mená dohodárov pritom šéf SPF z OĽaNO odmieta zverejniť, pričom podľa medializovaných informácií sú medzi nimi ľudia ako bývalý poslanec OĽaNO Miroslav Sopko s manželkou, či cukrár Ján Berceli, ktorý za OĽaNO kandidoval do parlamentu z 95. miesta a len nedávno musel odísť z Ústredného skúšobného a kontrolného ústavu poľnohospodárskeho. Ich odbornosť a prínos je preto viac než sporná. Šíria sa dokonca informácie, že takto vyplácal aj vlastného syna, uviedol Puci.


„Od prepuknutia tohto škandálu OĽaNO sa nám ozýva čoraz viac zástupcov samospráv, občanov i poľnohospodárov, ktorí poukazujú na nekalé konanie nominantov hnutia Igora Matoviča v tejto inštitúcii. Dokonca vo viacerých prípadoch majú podozrenie zo spáchania trestných činov. Žiadame preto povereného premiéra Eduarda Hegera, ktorý je zároveň okrem iného aj ministrom financií, aby bezodkladne požiadal svojho podriadeného ministra pôdohospodárstva Samuela Vlčana o odvolanie súčasného generálneho riaditeľa. Šikana, bossing a nehospodárne nakladanie s peniazmi daňových poplatníkov nemôžu byť ignorované ani poverenou vládou,“ zdôraznil R. Puci.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies