Pri eurotuneli v Calais zahynul ďalší utečenec, zrazil ho nákladný vlak

NETKY.SK • 16 Október 2015, 11:05 • 2 min
Pri eurotuneli v Calais zahynul ďalší utečenec, zrazil ho nákladný vlak

CALAIS - Ďalší migrant zahynul v noci nadnes pri pokuse dostať sa z Francúzska do Británie cez tunel pod Lamanšským prielivom. Informovala o tom dnes francúzska hasičská služba a dodala, že od júna sa tak počet obetí tejto nebezpečnej aktivity zvýšil na 16 mŕtvych.

slovakia

left justify in out

Nemenovaného utečenca zrazil nákladný vlak na trati v obci Coquelles neďaleko prístavného mesta Calais v severozápadnom Francúzsku. Náraz bol podľa hasičov natoľko silný, že bezprostredne po nájdení tela nebolo možné identifikovať pohlavie, vek či národnosť obete.
Francúzske médiá vo štvrtok uviedli, že v meste Calais a okolí momentálne táborí od 4000 do 5000 migrantov, prichádzajúcich najmä z východnej Afriky, Blízkeho východu a Afganistanu. Ďalšie tisíce ich registrujú v oblasti Dunkerque, odkiaľ sa zrejme tiež chcú pokúsiť vlakmi či trajektami dostať do Británie.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies