Pri ceste do Vietnamu možno využiť elektronické víza

NETKY.SK • 3 Február 2017, 14:45 • 2 min
Pri ceste do Vietnamu možno využiť elektronické víza

BRATISLAVA – Občania 40 krajín, vrátane Slovenska, môžu od začiatku februára pri ceste do Vietnamu využiť elektronický systém udeľovania víz (e-visa).

slovakia

left justify in out

O začiatku dvojročného pilotného plánu udeľovania víz pre zahraničných turistov prostredníctvom elektronického systému rozhodla vietnamská vláda koncom januára. MZV ďalej informuje, že žiadatelia sú povinní vyplniť formulár, ktorý je dostupný v anglickom jazyku na viacerých webových stránkach vízových centier, napr. www.vietnam-evisa.org. Po vyplnení formulára žiadateľovi pridelia heslo spolu so žiadosťou o úhradu správneho poplatku, ktorý je pri jednom vstupe 25 amerických dolárov a pri viacerých vstupoch 50 dolárov.


Rezort diplomacie ďalej informuje, že proces vybavovania trvá tri pracovné dni a úspešní žiadatelia si budú môcť vytlačiť svoje e-visa, ktoré je potrebné preukázať pri vstupe do Vietnamu. Návštevníkom s e-visami je povolený vstup na medzinárodných letiskách vo Vietname (Can Tho, Chu Lai, Da Lat, Da Nang, Hai Phong, Hanoj, Hočiminovo mesto, Hue, Nha Trang a Phu Quoc), cez medzinárodné hraničné priechody a cez medzinárodné morské prístavy.

 

Ministerstvo tiež upozorňuje, že tento systém udeľovania e-visa treba odlišovať od predchádzajúceho systému udeľovania víz po prílete na medzinárodných letiskách vo Vietname, ktoré tiež boli často nazývané elektronickými vízami. Novy systém e-visa nepožaduje od návštevníkov žiadny dodatkový garančný list alebo pozvanie.


Od vízovej povinnosti pri vstupe do Vietnamu sú oslobodení občania 21 krajín: krajiny ASEAN, Rusko, Japonsko, Kórea, Dánsko, Nórsko, Švédsko, Bielorusko, Spojené kráľovstvo, Francúzsko, Nemecko, Španielsko a Taliansko. Po zavedení tohto systému udeľovania e-visa je stále možné požiadať o vízum aj na vietnamskom veľvyslanectve v príslušnej krajine.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies