Prezidentskú záhradu opäť zatvoria! Polícia vyzýva ľudí, aby sa vyhli miestam protestu

NETKY.SK • 4 August 2021, 11:38 • 2 min
Prezidentskú záhradu opäť zatvoria! Polícia vyzýva ľudí, aby sa vyhli miestam protestu

BRATISLAVA - Z dôvodu plánovaného verejného zhromaždenia v okolí Prezidentského paláca na Hodžovom námestí v Bratislave bude vo štvrtok 5. augusta a v piatok 6. augusta opäť zatvorená Prezidentská záhrada.

slovakia

left justify in out

Na sociálnej sieti o tom informuje mestská časť Staré Mesto. „Ide o bezpečnostné opatrenie súvisiace so zhromaždením občanov, očakávanou vysokou koncentráciou ľudí a s tým súvisiacim rizikom poškodenia mobiliáru záhrady," vysvetľuje mestská časť a dodáva, že zhromaždenia sú naplánované až do 28. augusta. „Pravdepodobnosť, že bude záhrada zatvorená aj po iné dni, je preto vysoká."

 

 

Súvisiaci článok: Odporcovia vakcín plánujú ďalší protest pred Úradom vlády!


Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Bratislave pripravuje v súvislosti s verejnými zhromaždeniami, ktoré sa uskutočnia vo štvrtok, bezpečnostné opatrenia. „Na území Bratislavy sa podľa doterajších informácii majú uskutočniť dve verejné zhromaždenia – z toho jedno oznámené a druhé neoznámené, pričom k účasti na týchto zhromaždeniach je verejnosť podnecovaná najmä prostredníctvom sociálnych sietí," uviedol bratislavský policajný hovorca Michal Szeiff. Občanov, ktorí sa na zhromaždení zúčastnia, vyzývajú, aby pri využívaní svojho práva vyjadriť názor nenarúšali verejný poriadok. Ten bude podľa hovorcu zabezpečovať dostatočný počet policajtov z radov poriadkovej, dopravnej a kriminálnej polície.

 

img

 

Prečítajte si: AKTUALIZÁCIA: Demonštranti pred Prezidentským palácom spôsobili dopravný kolaps. Blokujú viaceré ulice mesta

 

Bratislavská polícia vyzýva občanov, ktorí sa neplánujú zúčastniť na verejných zhromaždeniach vo štvrtok 5. augusta v Bratislave, aby sa vyhli miestam ich konania. Apelujú aj na vodičov, aby sa tiež vyhli týmto miestam a rešpektovali pokyny polície. 

Jeden z avizovaných protestov by sa mal začať o 8:00 na Hodžovom námestí pred Grasalkovičovým palácom. Druhý protest by sa mal začať vo štvrtok ráno pred Úradom vlády SR na Námestí slobody.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies