Prezidentka Zuzana Čaputová urobila toto ľudské gesto

NETKY.SK • 25 Október 2020, 17:11 • 2 min
Prezidentka Zuzana Čaputová urobila toto ľudské gesto

Hlava štátu ukázala solidaritu s občanmi počas pandémie koronavírusu aj zdanlivo obyčajným telefonátom.

slovakia

left justify in out

Prezidentka SR Zuzana Čaputová sa rozhodla zatelefonovať prostredníctvom aplikácie skype do dvoch domovov sociálnych služieb. V úvode sa zamestnancov DSS v Košiciach a DSS Archa opýtala, ako sa majú. „Čo by vám pomohlo? Čo je to, čo by ste potrebovali, aby fungovalo možno inak?“ Tieto jednoducho znejúce otázky sa opýtala hlava štátu s veľmi priateľským tónom v hlase, ako ju poznajú mnohí Slováci. No zdanlivá jednoduchosť je o to významenjšia, že sa to pýta hlava štátu, ktorá si na nich v ťažkej situácii spomenula.

 

Vysvetlili jej, že majú v súčanosti napríklad problém obsadiť pozície zdravotných sestier i asistentov. „Pretože títo ľudia nám utekajú do nemocníc, kde majú zárobok zhruba 200 až 300 eur vyššie,“ vysvetlil jeden z pracovníkov DSS.

 

V druhom domove by potrebovali viacej informácií. „Úplne tomu rozumiem, A takisto, keďže sa na tých rozhodnutiach nepodieľam, keďže nie som súčasťou výkonnej moci. Rozumiem a aj chápem to, že je to objektívne náročná situácia. Pretože sa mení a prijať dobré rozhodnutie je to, čo je teraz najdôležitejšie,“ dodala prezidentka SR Zuzana Čaputová v rozhovore so zamestnancami dvoch zariadení sociálnych služieb. Rúška a dezinfekčné gély nájdete aj na shop.netky.sk.

 

Prečítajte si aj o tom, kto telefonoval ministrovi obrany Jaroslavovi Naďovi.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michal redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies