Na MS v plávaní padol svetový rekord, postaral sa o to len 17-ročný mladík

NETKY.SK • 24 Júl 2019, 14:36 • 2 min
Na MS v plávaní padol svetový rekord, postaral sa o to len 17-ročný mladík

GWANDŽU - Maďarský plavec Kristof Milak získal počas dnešného dňa vo svetovom rekorde 1:50,73 minúty zlatú medailu na 200 m motýlik. Na striebornú pozíciu odsunul o vyše tri sekundy Japonca Daija Setoa, bronz získal Juhoafričan Chad Le Clos.

slovakia

left justify in out

Milak prekonal výkon legendárneho Michaela Phelpsa len o 78 stotín sekundy. S Američanom má však predsa len niečo spoločné. V tak mladom veku sa takýto úspech podarilo dosiahnuť jedine týmto dvom plavcom. Phelps mal pri zisku majstra sveta a vytvorení nového svetového rekordu v roku 2003 dokonca len 18 rokov.

 

 

O európsky rekord sa na podujatí postaral Talian Gregorio Paltrinieri, keď sa na 800-metrovej trati prezentoval výkonom 7:39,27 a získal zlatú medailu. Striebornú medailu ukoristil s vyše dvojsekundovou stratou Nór Henrik Christiansen, bronz patrí Francúzovi Davidovi Aubrymu. Kontroverzný čínsky reprezentant Jang Sun skončil až na šiestom mieste. Paltrinieri je olympijský aj svetový šampión na 1500 m v.sp.

 

 

Na 200 m kraul triumfovala 30-ročná talianska veteránka a obhajkyňa Federica Pellegriniová časom 1:54,22 minúty. Na konte má tak už 6 zlatých medailí z MS, z toho štyri práve na tejto trati. Na druhé miesto odsunula o 44 stotín 18-ročnú Austrálčanku Ariarne Titmusovú, bronz získala Švédka Sarah Sjöströmová. 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies