Rozsiahly požiar zachvátil bytový komplex

NETKY.SK • 21 Február 2022, 07:37 • 2 min
Rozsiahly požiar zachvátil bytový komplex

ESSEN – V meste Essen na západe Nemecka zachvátil v noci na pondelok požiar celý obytný komplex. Hasiči s plameňmi, ktoré zasiahli asi 50 bytov, bojujú už niekoľko hodín, stále ich však nedostali úplne pod kontrolu, informovali agentúra DPA a miestne médiá.

slovakia

left justify in out

Požiar vypukol v komplexe obytných budov v tvare písmena L, ktoré zo zatiaľ neznámych príčin začali horieť jedna po druhej, uviedol hovorca polície. Približne 100 obyvateľov evakuovali uprostred noci do priestorov neďalekej univerzity. „Boli zalarmované všetky dostupné profesionálne hasičské zbory,“ uviedol hovorca hasičov.

 

 

Oheň vypukol okolo 2:15 h a rýchlo sa rozšíril v dôsledku silného vetra. Podľa stanice Radio Essen previezli troch ľudí do nemocnice s podozrením na otravu dymom. Zasiahnutá budova sa nachádza vo štvrti Westviertel, ktorá leží pri centre Essenu. Regionálne noviny WAZ len nedávno informovali o sérii požiarov v tomto meste v spolkovej krajine Severné Porýnie-Vestfálsko. V tamojšej štvrti Eltingviertel v priebehu týždňa horelo trikrát, píše DPA.

 

Možno vás zaujme: Premiér si uctil pamiatku martýrov Bielej légie



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies