Prezidentka vymenovala nových rektorov dvoch vysokých škôl

NETKY.SK • 16 August 2023, 16:09 • 2 min
Prezidentka vymenovala nových rektorov dvoch vysokých škôl

BRATISLAVA - Prezidentka SR Zuzana Čaputová vymenovala v stredu rektorov dvoch vysokých škôl. Na čelo Technickej univerzity v Košiciach sa postaví Peter Mésároš. Vysokú školu medzinárodného podnikania ISM Slovakia v Prešove povedie Marek Storoška.

slovakia

left justify in out

V príhovore prezidentka uviedla, že momentálne prežívame zložité obdobie, poznamenané krízou vzťahov medzi širokou verejnosťou a odbornými autoritami. Mnohí ľudia podľa jej slov prestávajú veriť elementárnym faktom a utiekajú sa ku konšpiračným teóriám či klamstvám. Poznamenala, že to nie je výhradne slovenské špecifikum. Poukázala na dôsledky roky finančne a personálne poddimenzovaného školstva. Hovorila o potrebe zmeny k lepšiemu. Očakáva, že aj novovymenovaní rektori k nej prispejú.

 

Prezidentka zdôraznila, že je potrebné, aby noví rektori na svojich školách prijali výzvy, ktoré pred vedu a vzdelávanie kladie 21. storočie. Zároveň očakáva, že ich angažovanosť bude prispievať k zmenám k lepšiemu. "Aby vysoké školy študentom odovzdávali nielen vedomosti, ale viedli ich tiež k humanizmu a k etike. A aby sa nám popri poznaní darilo kultivovať aj úctu a rešpekt k nemu," dodala.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: TASR Foto: TASR
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies