Prezident navštívil vojaka zotavujúceho sa po útoku v Afganistane

NETKY.SK • 25 August 2013, 20:28 • 2 min
Prezident navštívil vojaka zotavujúceho sa po útoku v Afganistane

RUŽOMBEROK - Pacientov stav sa výrazne zlepšuje, určite rýchlejšie, ako sme si ešte pred týždňom všetci mysleli.

slovakia

left justify in out

Prezident SR Ivan Gašparovič navštívil dnes podvečer v ružomberskej Ústrednej vojenskej nemocnici (ÚVN) SNP príslušníka Ozbrojených síl SR, ktorý utrpel 9. júla vážne poranenia hlavy pri teroristickom útoku na vojenskej základni v afganskom Kandaháre.

„Som nesmierne rád a veľmi pozitívne prekvapený, že jeho zdravotný stav je oveľa, oveľa lepší, ako som si predstavoval po tom, čo sa mu stalo. Porozprávali sme sa, podal mi ruku a teší sa na skorý odchod z nemocnice. Znamená to jediné, že jeho liečba je naozaj veľmi účinná,“ uviedol prezident SR a dementoval chýry, že sa zranenému vojakovi po prevoze z Nemecka pohoršilo.

Ďalšie informácie doplnil riaditeľ ÚVN Jozef Ježík. „Pacientov stav sa výrazne zlepšuje, určite rýchlejšie, ako sme si ešte pred týždňom všetci mysleli. Mali sme určité očakávania, ako bude liečba pokračovať ďalej, ale teraz je to, chvalabohu, oveľa lepšie,“ skonštatoval.

„V dohľadnom čase pôjde za svojím kolegom, ktorý už našu nemocnicu opustil a nastúpi na rehabilitačnú liečbu do Národného rehabilitačného centra v Kováčovej. V medicíne sa nedá nič celkom presne predpovedať, ale ak by všetko išlo tak dobre, ako doteraz, do nejakých dvoch týždňov by sme ho už mohli od nás prepustiť,“ dodal riaditeľ ÚVN v Ružomberku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies