Prezident Miloš Zeman sa vloží do riešenia politickej krízy v Česku

NETKY.SK • 14 Jún 2013, 08:50 • 2 min
Prezident Miloš Zeman sa vloží do riešenia politickej krízy v Česku

PRAHA - Do riešenia politickej krízy v Česku, ktorú vyvolal nočný zásah Útvaru pre odhaľovanie organizovaného zločinu na úrade vlády a následné zatýkanie politikov a špičiek štátnej správy, dnes vstúpi prezident Miloš Zeman.

slovakia

left justify in out

Na Pražskom hrade sa počas dňa postupne stretne s policajným prezidentom Martinom Červíčkom, premiérom Petrom Nečasom (ODS), šéfom opozičnej ČSSD Bohuslavom Sobotkom, ministrom spravodlivosti Pavlom Blažkom (ODS) a s najvyšším štátnym zástupcom (prokurátorom) Pavlom Zemanom, informoval server Novinky.cz.

Zeman bol vo štvrtok, keď kauza vypukla, v Bratislave na schôdzke prezidentov stredoeurópskych krajín. Povedal tam, že "príliš neverí mediálnym informáciám. Z vlastnej skúsenosti viem, že sú často veľmi skreslené. Práve preto dám prednosť tým rokovaniam."

"Prognostik, ktorým ešte stále som, má byť pripravený na všetky eventuality," reagoval na otázku, či by mohla skončiť Nečasova koaličná vláda.

Novinky.cz dodávajú, že stretnutie Sobotku so Zemanom bolo naplánované pred niekoľkými týždňami, zmení sa však jeho téma. "Nepochybne schôdzku využijem na to, aby som s pánom prezidentom prebral aktuálnu situáciu," citovali Novinky.cz predsedu ČSSD.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies