Prezident Hádí ušiel z krajiny po mori, povstalci dobyli letisko v Adene

NETKY.SK • 25 Marec 2015, 18:48 • 2 min
Prezident Hádí ušiel z krajiny po mori, povstalci dobyli letisko v Adene

SANÁ - Sily napojené na jemenských šiitských povstalcov dobyli medzinárodné letisko v južnom prístavnom meste Aden niekoľko hodín po tom, čo prezident Abd Rabbuh Mansúr Hádí ušiel dnes ráno zo svojho tamojšieho palácového sídla na neznáme miesto.

slovakia

left justify in out

Informovali o tom nemenovaní predstavitelia jemenskej bezpečnosti.
     

Dobytie letiska znamenalo, že bola odrezaná jedna z posledných možných trás, ktoré zostávali prezidentovi na útek. Podľa najnovších správ tlačovej agentúry AP sa mu však podarilo ujsť z krajiny na malej lodi, ktorá vyplávala z Adenu. Dobytie letiska zároveň znamená, že Aden už čoskoro celý padne do rúk postupujúcich šiitských povstalcov, známych ako húsíovia, a ich spojencov.
     

Bezpečnostní predstavitelia uviedli, že letisko padlo po intenzívnych zrážkach medzi silami napojenými na húsíov a medzi milíciami vernými prezidentovi Hádímu.
     

Predstavitelia bezpečnosti a adenského prístavu informovali, že prezident Hádí nakoniec opustil krajinu po mori, spoločne so svojimi asistentmi, dnes po 15.30 h. Celá skupina odplávala na dvoch člnoch, a to za prísnych bezpečnostných opatrení.
     

Zdroje však neinformovali o cieli Hádího plavby. Ťažko skúšaný jemenský líder má podľa plánu cez víkend navštíviť arabský summit v Egypte.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies