Prezident Bayernu nepriznal milióny eur na daniach, hrozí mu väzenie

NETKY.SK • 11 Marec 2014, 19:13 • 2 min
Prezident Bayernu nepriznal milióny eur na daniach, hrozí mu väzenie

MNÍCHOV - Prezident nemeckého futbalového klubu Bayern Mníchov Ulli Hoeness, ktorý čelí obvineniu z úniku na daniach, nepriznal podľa daňového inšpektora omnoho vyššiu čiastku, ako povedal.

slovakia

left justify in out

Majster sveta z roku 1974 a šéf momentálne jedného z najlepších klubov na svete údajne pripravil štát o 27,2 milióna eur a hrozí mu desaťročné väzenie. 
      

Viacerí experti sa zhodli, že únik je tak veľký, že v tomto prípade asi nevyviazne Hoeness len s podmienkou. Na začiatku procesu obvinila prokuratúra Hoenessa z daňového úniku 3,2 milióna eur, ku ktorému sa vlani priznal. V pondelok ale šéf bavorského klubu na súde povedal, že štát obral na daniach o 18,5 milióna eur a dúfal, že jeho priznanie mu v procese pomôže a bude poľahčujúcou okolnosťou. O deň neskôr však daňový inšpektor pred súdom povedal, že sa jedná až o čiastku 27,2 milióna eur. 
      

Úrad k tejto čiastke dospel na základe dodatočných podkladov o Hoenessovom konte vo Švajčiarsku. "Nepodmienečný trest väzenia považujem za absolútne nutný," povedal v rozhovore pre rozhlasovú stanicu Bayericher Rundfunk právnik Thomas Eigenthaler. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies