V Česku vyčíňal strelec so samopalom, zranil niekoľko osôb

NETKY.SK • 8 Október 2020, 07:01 • 2 min
V Česku vyčíňal strelec so samopalom, zranil niekoľko osôb

PRAHA - Desiatky policajtov zasahovali v stredu večer pri streľbe v českej obci Dolní Lutyně v okrese Karviná v Moravskosliezskom kraji.

slovakia

left justify in out

Z miesta hlásili niekoľko zranených osôb, pričom polícia zadržala jedného podozrivého. Pre server iROZHLAS.cz to v stredu neskoro večer potvrdila policajná hovorkyňa Soňa Štětínská. Na mieste podľa nej došlo aj k úniku plynu.

 

Strelec sa dal na útek

Pre úniku plynu podľa hovorkyne policajti evakuovali obyvateľov z okolia  Podľa informácií servera Novinky.cz malo ísť zrejme o streľbu zo samopalu. Dom, z ktorého hlásili streľbu, prehľadala zásahová jednotka, pričom našla zbrane. Domnelého strelca policajti prenasledovali a údajne ho zadržali v meste Bohumín.

 

Podľa informácií televízie Polar, sa strelec pokúsil pred políciou utiecť. Tá v snahe dolapiť páchateľa neváhala a po strelcovi viac krát vystrelila. Ako ďalej televízia informovala, policajtom pomohol brat podozrivého, ktorý im dal echo, kam sa mohol skryť. Tí ho nakoniec našli zraneného pri jazere.  

 

Polícia podozrivého zatkla

"Polícia v súvislosti s týmto skutkom, pri ktorom došlo k zraneniu viacerých osôb, zadržala jednu podozrivú osobu. Policajti zaistili tiež zbraň," uviedla policajná hovorkyňa Soňa Štětínská.

 

"V súčasnosti máme zadržaného podozrivého zo streľby. Po nikom inom už nepátrame. Budeme vyšetrovať za akých okolností k streľbe došlo," povedal policajný riaditeľ Tomáš Kužel, ktorý osobne dorazil na místo činu.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies