Prezident Asad vymenoval nového premiéra, Wáila Halkího

NETKY.SK • 9 August 2012, 12:19 • 2 min
Prezident Asad vymenoval nového premiéra, Wáila Halkího

Prezident Asad vymenoval nového premiéra, Wáila Halkího - Politika Sýrsky prezident Bašár Asad vymenoval dnes za nového premiéra doterajšieho ministra zdravotníctva Wáila Halkího. Vo funkcii predsedu vlády nahradí Rijáda Hidžába, ktorý tento týždeň prebeh

slovakia

left justify in out

img

Sýrsky prezident Bašár Asad vymenoval dnes za nového premiéra doterajšieho ministra zdravotníctva Wáila Halkího. Vo funkcii predsedu vlády nahradí Rijáda Hidžába, ktorý tento týždeň prebehol k opozícii.
      Halkí (48) je členom vládnucej strany Baas a pochádza z juhosýrskej provincie Dará, kolísky 17-mesačnej revolúcie proti Asadovmu režimu. Halkí bol generálnym tajomníkom strany Baas v rokoch 2000-04.
      Bývalý premiér Rijád Hidžáb v pondelok oznámil, že po dvoch mesiacoch vo funkcii opúšťa Asadov režim. Podľa správ v stredu ráno utiekol s rodinou do Jordánska.
      Arabské médiá dnes informovali, že k opozícii sa pridal aj šéf Asadovho protokolu Muhíddín Musulmání. Podľa jedného z veliteľov povstaleckej Slobodnej sýrskej armády, ktorý mu mal pomôcť utiecť z Damasku, sa nachádzal ešte na sýrskom území a odklon od režimu by mal oznámiť vo videoposolstve, uviedla televízia al-Džazíra.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies