Prešovská polícia obvinila troch mužov z obchodovania s konope

NETKY.SK • 31 Október 2014, 12:48 • 2 min
Prešovská polícia obvinila troch mužov z obchodovania s konope

PREŠOV - Policajti zo zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držanie a obchodovanie s nimi obvinili dvoch mužov vo veku 26 a 31 rokov z obce Továrne a 27-ročného muža z obce Kladzany v okrese Vranov nad Topľou.

slovakia

left justify in out

Agentúru SITA o tom informoval hovorca prešovských policajtov Daniel Džobanik.

Obvinený 26-ročný muž si podľa polície začiatkom októbra zadovážil od obvineného muža z Kladzian sušené listy konope. Pri domovej prehliadke v utorok 28. októbra našli v jeho izbe sušené listy konope uložené v sklenenej fľaši s kovovým uzáverom. Podľa predbežného výsledku skúmania Kriminalistickým a expertíznym ústavu policajného zboru Košice ide o minimálne 82,85 gramu sušených listov konope, z ktorého by bolo možné pripraviť 166 obvykle jednorazových dávok. 

 

V ten istý deň policajti prehľadali aj priestory baru v obci Továrne, ako aj troch obvinených, ktorí sa v tom čase nachádzali v bare. Pri prehliadke baru policajti našli sušiny zelenej rastliny, ktoré zaslali na expertízu. Pri osobných prehliadkach našli u 31-ročného muža a 27-ročného muža sušiny zelenej rastliny, ktoré taktiež poslali na expertízu. Podľa predbežného výsledku išlo o minimálne 9,01 gramu sušených listov konope, z ktorého by bolo možné pripraviť 45 až 60 obvykle jednorazových dávok. 

 

Podľa Džobanika bude vyšetrovateľ 31-ročného muža stíhať na slobode, ďalších dvoch obvinených umiestnili do cely policajného zaistenia a vyšetrovateľ spracoval podnet na ich vzatie do väzby. 

 

Na prípade pracovali vranovskí kriminalisti spolu s prešovskými krajskými kriminalistami od leta tohto roku.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies