Chorvátska colná kontrola našla v upravenom podvozku vozidla 3 utečencov

NETKY.SK • 19 Marec 2019, 23:06 • 2 min
Chorvátska colná kontrola našla v upravenom podvozku vozidla 3 utečencov

ZÁHREB - Počas včerajšieho dňa odhalila polícia na jednom z hraničných priechodov medzi Chorvátskom a Srbskom troch utečencov. Zaujímavé však na celej veci bolo niečo iné. Podvozok auta bol prispôsobený tak, aby sa doň všetci traja schovali. Mysleli si, že popri hraničnej kontrole prejdú takýmto štýlom bez povšimnutia. Ministerstvo vnútra Chorvátska informovalo o udalosti počas dnešného dňa.

slovakia

left justify in out

Počas pondelňajších ranných hodín dorazil na hraničný prechod Bajakovo bulharský občan vo veku 39 rokov.. Polícia sa po vonkajšom prezretí vozidla dovtípila, že nevyzerá štandardne a tak sa pustila do prehliadky. Colná kontrola v pravenom podvozku následne objavila 3 utečencov. Dvaja pochádzali z Iránu a jeden bol pôvodom Afgánec. Bulharského vodiča polícia na mieste zadržala a obvinila ho z pašovania migrantov.

 

 

Za prvé dva mesiace v roku bolo v krajine nahlásených viac ako 100 prípadov pašovania ľudí. Chorvátska polícia za minulý rok nahlásila zadržala 620 osôb podozrivých z pašovania migrantov v celkovom počte 619 prípadov. Všetky boli odsúdené ako trestný čin. Na porovnanie za rok 2017 to bolo 365 protiprávnych činov a obvinených 321 ľudí.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#ocevid

Príspevok, ktorý zdieľa Croatian Police (@hrvatskapolicija),

 

Polícia v januári a februári 2019 spracovala spomínaných 112 prípadov pašovania ľudí a vzniesla obvinenia proti 122 páchateľom. V porovnaní s prvými dvoma mesiacmi roka 2018 ide o 148 % nárast v počte spáchaných trestných činov a 154 % nárast v počte páchateľov. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#DEA #PNUSKOK #POLICIJA #EUROPOL

Príspevok, ktorý zdieľa Croatian Police (@hrvatskapolicija),

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies