Premiéra v Hochfilzene sestrám Fialkovým nevyšla, prvé miesto obsadila Bieloruska

NETKY.SK • 11 December 2020, 13:37 • 2 min
Premiéra v Hochfilzene sestrám Fialkovým nevyšla, prvé miesto obsadila Bieloruska

BRATISLAVA - Sestry Ivona a Paulína Fialkové nemajú za sebou úspešnú premiéru v aktuálnej sezóne Svetového pohára v biatlone.

slovakia

left justify in out

V rakúskom Hochfilzene v piatkových rýchlostných pretekoch na 7,5 km zverenkyne trénerky Anny Murínovej nedosiahli na priečky, ktoré by im zabezpečili body do hodnotenia Svetového pohára

 

Ivona nastúpi na stíhacích pretekoch

Ivona Fialková s dvoma nepresnými výstrelmi a časovým mankom 2:02 minúty obsadila 58. priečku a zaistila si tak účasť v nedeľňajších stíhacích pretekoch na 10 km. Paulína Fialková vinou až štyroch chýb na strelnici spadlana 86. miesto s mankom 2:58 minúty na víťazku.

 

 

V 109-člennom štartovnom poli aj tretia Slovenka Henrieta Horvátová. Na strelnici sa trikrát pomýlila a celkovo s odstupom 3:27 minúty obsadila 95. miesto.

 

Na Kontiolahti dostali stopku
Sestry Fialkové nútene vynechali úvodné dve kolá SP 2020/2021 vo fínskom Kontiolahti pre pozitívne testy na koronavírus v ich tíme. Pred pretekmi v Hochfilzene absolvovali krátku prípravu v Obertiliachu, predtým museli absolvovať povinnú karanténu v Štokholme s minimálnymi možnosťami na tréning.

 

"V karanténe sa toho veľa robiť nedá. K dispozícii sme mali iba stacionárny bicykel, ktorý si nosíme so sebou a v izbe sme si ho mohli rozložiť. Možno by sme teraz mali ísť na nejaké cyklistické preteky. My sme sa vlastne pripravovali na Giro," uviedli sestry Fialkové pred pretekmi v Hochfilzene. 

 

img

 

Prvé miesto obsadila Bieloruska
Tretie rýchlostné preteky ženskej sezóny SP 2020/2021 sa prekvapujúco stali korisťou bieloruskej reprezentantky Dinary Alimbekovovej. Členka víťaznej štafety Bieloruska na ZOH 2018 v Pjongčangu vôbec po prvý raz v kariére ovládla preteky Svetového pohára.

 

Dosiaľ bolo maximom 24-ročnej biatlonistky štvrté miesto zo stíhačky z nedávnych pretekov SP v Kontiolahti. Na strelnici bezchybná Alimbekovová zvíťazila s náskokom 10,6 s pred Nórkou Tyril Eckhoffovou a 11,4 s pred Nemkou Franziskou Preussovou.

 

img

 

Skvelé piate miesto obsadila Češka Markéta Davidová, do najlepšej desiatky sa vošla aj obhajkyňa veľkého glóbusu Talianka Dorothea Wiererová. S jednou chybou na strelnici skončila ôsma.

V piatok sú v Hochfilzene na programe aj mužské rýchlostné preteky na 10 km. Začnú sa o 14.20 h a na štarte budú aj Slováci Tomáš Hasilla, Šimon Bartko a Michal Šima.

 


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies