Navarte si s Netkami! Zemiaková polievka s pečeným cícerom

NETKY.SK • 15 Apríl 2023, 12:00 • 2 min
Navarte si s Netkami! Zemiaková polievka s pečeným cícerom

Keď nemáte chuť na mäso, sú tu strukoviny. Strukoviny sú bohaté na minerálne látky, vitamíny skupiny B a tiež esenciálne mastné kyseliny. Preto by sa mali objavovať pravidelne v našom jedálničku. Vyskúšajte náš recept na zemiakovú polievku s pečeným cícerom.

slovakia

left justify in out

Suroviny

 

5 ks stredne veľkých zemiakov

2 PL rastlinný olej

1 ks cibuľa

1 KL soli

1 KL rasce

2 ks bobkový list

200 ml smotana na šľahanie

ocot podľa chuti

cukor podľa chuti

 

Pečený cícer:

 

1 konzerva cíceru

2 PL olivový olej

2 strúčiky cesnakk

1 KL kurkumy 

 

Postup

 

Na oleji si speníme nasekanú cibuľku, pridáme soľ, rascu, bobkový list a spolu restujeme kým cibuľka nebude priehľadná. Potom prisypeme pokrájané zemiaky, zalejeme vodou a varíme na miernom ohni kým zemiaky nezmäknú. 

 

Medzitým si v miske zmiešame scedený cícer, olej, pretlačený cesnak, kurkumu, soľ a korenie. Ochutený cícer preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a dáme piecť do rúry vyhriatej na 180°C na 15 minút.

 

Polievku odstavíme z plameňa, vytiahneme bobkový list a ponorným mixérom rozmixujeme na jemný krém. Hrniec vrátime na mierny plameň a prilejeme smotanu. Ešte chvíľku prevaríme a potom dochutíme octom a cukrom, prípadne dosolíme. Polievku servírujeme s posekanou petržlenovou vňaťou a aromatickým opečeným cícerom.

 

Dobrú chuť!

 

img



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona