Alcaraz odplatil Paulovi prehru z Toronta, do štvrťfinále ide aj Djokovič

NETKY.SK • 18 August 2023, 08:41 • 2 min
Alcaraz odplatil Paulovi prehru z Toronta, do štvrťfinále ide aj Djokovič

CINCINNATI - Španielsky tenista Carlos Alcaraz a Srb Novak Djokovič postúpili do štvrťfinále dvojhry na turnaji Masters 1000 v Cincinnati.

slovakia

left justify in out

Alcaraz zdolal v osemfinále v pozícii nasadenej jednotky domáceho Američana Tommyho Paula 7:6 (6), 6:7 (0), 6:3. V dueli o postup do semifinále nastúpi proti Austrálčanovi Maxovi Purcellovi. Djokovič si ako nasadená dvojka poradil s Francúzom Gaelom Monfilsom hladko 6:3, 6:2, jeho ďalším súperom bude Paulov krajan Taylor Fritz.

Alcaraz v Cincinnati odplatil Paulovi minulotýždňovú štvrťfinálovú prehru z Toronta. Zápas trval vyše tri hodiny a niekoľkokrát ho prerušili pre dážď. 

"Musel som byť neustále koncentrovaný. Ďažďové prestávky nie sú nikdy príjemné, no dokázal som sa s tým vyrovnať," uviedol vlaňajší šampión US Open pre akreditované médiá. Djokovič si vylepšil vzájomnú bilanciu s Monfilsom už na 19:0.

"Gael je fyzicky skvele pripravený a dokáže vrátiť takmer každú loptičku. Dôležité bolo, že som počas celého zápasu kvalitne servoval, druhý set bol z mojej strany bezchybný," pochvaľoval si Srb. Pre Djokoviča je turnaj v Ohiu prvý na americkej pôde od septembra 2021, keď vo finále US Open podľahol Rusovi Daniilovi Medvedevovi.

 

Dvojhra - osemfinále: Carlos Alcaraz (Šp.-1) - Tommy Paul (USA-14) 7:6 (6), 6:7 (0), 6:3, Novak Djokovič (Srb.-2) - Gael Monfils (Fr.) 6:3, 6:2, Taylor Fritz (USA-9) - Dušan Lajovič (Srb.) 5:0 - skreč, Max Purcell (Austr.) - Stan Wawrinka (Švajč.) 6:4, 6:2



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: TASR Foto: The Independent
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies