Premiérka I. Radičová prerušila dovolenku a vracia sa na Slovensko

NETKY.SK • 17 August 2010, 06:58 • 2 min
Premiérka I. Radičová prerušila dovolenku a vracia sa na Slovensko

Premiérka I. Radičová prerušila dovolenku a vracia sa na Slovensko

slovakia

left justify in out

img

Predsedníčka vlády SR Iveta Radičová prerušila pre povodňovú situáciu na Slovensku svoju dovolenku v Chorvátsku a vracia sa do vlasti. TASR to potvrdil jej hovorca Rado Baťo.
      Šéfka kabinetu už v utorok (17.8.) navštívi postihnuté oblasti a v stredu (18.8.) povedie rokovanie vlády. Na programe zasadnutia je aj financovanie záchranných prác.
      Radičová už vyčlenila zo svojej rezervy na opravu zničenej infraštruktúry, ako aj na pomoc občanom poškodených povodňami, ktoré zasiahli región hornej Nitry, 300.000 eur. Zároveň vyjadrila ľútosť nad stratou ľudského života a úprimnú sústrasť pozostalým.
      O aktuálnej situácii komunikovala s ministrom vnútra Danielom Lipšicom. Ešte dnes minister premiérku ubezpečoval, že prerušenie jej dovolenky zatiaľ nie je potrebné.
      Škody na komunikáciách sa podľa informácií ministerstva vnútra predbežne vyšplhali na 133.000 eur. Lipšic plánuje ako predseda Výboru vlády SR pre riešenie následkov škôd vzniknutých povodňami v roku 2010 zvolať jeho zasadnutie.
      Riešením situácie sa bude vláda zaoberať v stredu 18. augusta na svojom riadnom zasadnutí. Minister financií Ivan Mikloš po dohode s premiérkou predloží vláde materiál, ktorým kabinet vyčlení sumu 11 miliónov eur pre samosprávy na záchranné a zabezpečovacie práce v súvislosti s aktuálnymi povodňami. O ďalších opatreniach bude vláda rokovať aj na schôdzi 25. augusta.
      Vysoká zrážková činnosť spôsobila v nedeľu (15.8.) povodňovú situáciu predovšetkým na hornej Nitre. Na riečke Handlovka dnes o 17.00 h vyhlásili opätovne tretí stupeň povodňovej aktivity a stav ohrozenia.
      Povodne si vyžiali jednu ľudskú obeť. Išlo o muža z Handlovej, ktorý sa snažil zachrániť svoj osobný automobil. Ďalší muž z Prievidze je nezvestný.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies